Gazeteci-Yazar Emekli Komando Astsubay Oktay Yıldırım.
Hakkında
OKTAY YILDIRIM
Gazeteci-Yazar
Erzurumlu bir baba ve Sivaslı bir annenin çocuğu olarak 28 Mayıs 1971’de Elâzığ’da doğdu. İlk ve ortaokulu Elazığ’da okudu. Çankırı Astsb. Hzl. Okulu ve Piyade Okulu’ndan sonra astsubay olarak mezun oldu. O yıllarda astsubayların üniversite sınavına girmesi yasaktı. Bu hakkı almak için okul yıllarında mücadele verdi ve yüksek öğrenimini, göreve başladıktan sonra tamamladı. Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler, İktisat ve Adalet MYO bölümlerini bitirdi. Bekar, Aycan Aybüke ve Orhun Efe adında iki çocuğu var. Türk Silahlı Kuvvetleri’nde uzun süre Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde astsubay rütbesiyle terörle mücadele görevleri yaptı. Bu görevleri sırasında sol bacağından iki kez sakatlandı. Uzunca bir süre tedavi gördükten sonra 2005 yılında TSK Harp Malulü olarak emekli oldu.
Emekli olduktan sonra, Necip Hablemitoğlu, Şener Eruygur, Metin Erksan gibi isimlerin de yazdığı Hanifi Altaş yönetimindeki Yeni Hayat Dergisi’nde sürekli yazmaya başladı. Aynı dönemde, www.acikistihbarat.com, www.kuvvvaimilliye.net başta olmak üzere birçok internet sitesinde çok sayıda haber ve yazı yazdı. Hükümete karşı ulusal muhalefetin ön saflarında yer aldı ve Ergenekon kumpasının ilk tutuklanan sanığı olarak, yaklaşık yedi yıl tutuklu kaldı.
Ergenekon savcıları, Ümraniye’de bulunduğu iddia edilen bombalar… Şemdinli iddianamesini protesto etmek… Milli Şehit Kaymakam Kemal Bey’i anmak… “Türkler Pontus soykırımı yaptı” iddialarını protesto etmek… Fransa’da çıkarılmaya çalışılan “Ermeni soykırımı” yasasını protesto etmek… Türkiye’nin AB üyeliğine karşı etkinliklerde bulunmak… Orhan Pamuk’un, ‘’Türkler bir milyon Ermeni’yi ve 30 bin kürdü öldürdü’’ şeklindeki sözlerinden dolayı yargılandığı davaya, müdahil olmak… 20 Temmuz Gaziler Günü yürüyüşüne katılmak gibi nedenler ileri sürerek “Ergenekon terör örgütünün üyesi” olmakla suçladı.
Bugün tamamı FETÖ üyeliği suçlamasıyla hapiste ya da firarda olan Ergenekon mahkemesi hakimleri tarafından 33 yıl 10 ay hapis cezası verildi.
Mahkemedeki son sözü: “Varlığım Türk Varlığına Armağan Olsun” oldu.
Bu mahkemenin verdiği karar Yargıtay tarafından bozuldu ve beraat etti.
Bu kararı veren hâkim ve savcılar ise 15 Temmuz sonrasında FETÖ üyeliğinden yargılanıp mahkûm oldu ya da yurt dışına kaçtı. Hepsi hakimlik ve savcılık mesleğinden atıldı.
Bu mahkemelerde görülen Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk gibi proje davalar daha sonra bizzat hükümet yetkilileri tarafından “Milli Orduya Kumpas” olarak adlandırıldı ve bu davalar kumpas davalar olarak anıldı.
Oktay Yıldırım, hapisteyken (Mehmet Yiğittürk ve Efe Y. Aycan mahlaslarıyla) Oda Tv’de; aynı zamanda Aydınlık ve Teori Dergilerinde yazmaya devam etti.
Mahkeme süreci sonunda İşçi Partisi’ne katıldı. Tahliye olduktan sonra Vatan Partisi kuruluş sürecinde ve parti programını hazırlayanlar arasında yer aldı. MKK, MYK üyeliği, Basın Bürosu Başkanlığı, Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Halen Vatan Partisi’nin sloganı olarak kullanılan “Türk de biziz, Kürt de biziz, hepimiz Türk Milletiyiz” sözü ona aittir.
Bu zaman zarfında Aydınlık gazetesinde Satır Arasında Kalanlar sayfasını yaptı ve gazetenin 2. Sayfasını yönetti, Ulusal Kanal’da Haftanın Medya yorumlarını yaptı, çok sayıda Tv programına katıldı ve çok sayıda üniversitede konferanslar verdi.
Ortadoğu ve terör konularına yoğunlaştı. Irak, Kerkük ve Bağdat’ta haberler ve röportajlar yaptı. Kerkük’teki Türkmen Haşdi Şaabi liderleri ile röportaj yapan ilk gazeteciydi.
En son yayımladığı “Diyanet’in Tarikatlar Raporu” isimli kitabı halen Türkiye’nin en çok tartışılan kitaplarından biri. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kitabı toplatma talebi ve Oktay Yıldırım aleyhine açtığı tazminat davası reddedildi.
Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki bazı tasfiyeleri eleştiren bir twitter paylaşımını silmesi yönündeki baskıya karşı geldiği için Vatan Partisi’nden ihraç edildi. Bu kararı kaldırmak için mahkemeye başvurmadı.
Dokuz köyden kovulduktan sonra, onuncu köyün olmadığını öğrendi, şimdi bir orman köyünde yaşıyor, bağımsız gazeteciliğe ve kitap çalışmalarına devam ediyor.
Yazılarını oktayyildirim.net isimli internet sitesinde yayımlıyor.
Yayımlanmış Kitapları:
Ergenekon Bombalarının Sırrı, Kaynak Yayınları, 2010
Savaşmadan Kaybetmek-Türkiye’nin Silahsız İşgali, Kaynak Yayınları, 2010
Mehmetçik- Tarihsel ve İdeolojik Kökeni, Kaynak Yayınları, 2011
17 Mayıs 9.45- Bir Suikastın İçyüzü, Kaynak Yayınları, Ağustos 2013
Başımıza Gelenler-Kumpastan Dirilişe, Destek Yayınları Mart 2014
Astsubay Hakkında Her şey-Kaynak Yayınları, Mayıs 2016
Satır Artığı- Kaynak Yayınları, Ekim 2017
Diyanet’in Tarikatlar Raporu- Kaynak yayınları, Temmuz 2019
KAYNAK İÇİN TIKLAYINIZ