MSB.lığı Akıllı Kart Bandrol Ücreti.

S. NO:RÜTBEBANDROL ÜCRETİ  UYGULANAN    UYGULANMASI GEREKEN
  1  EMEKLİ ASTSUBAY  270TL  1500TL  1500TL
  2  EMEKLİ SUBAY(TĞM.,BNB.)  270 TL  1500TL  2500TL
  3  EMEKLİ ALBAY  470TL  1500TL  2500TL
  4  EMEKLİ GENERAL  675TL  1500TL  4000TL

MSB. LIĞI EMEKLİ AKILLI KART BANDROL ÜCRETİ(2025)

 GEREKÇE VE TEKLİF:

1.            Subay ve astsubay ile emeklilerinin sosyal tesisleri kapasiteleri, mevcutlarına göre zaten ters orantılıdır. Subay orduevleri astsubayların iki katı kapasitede olmasına rağmen astsubaylar/emeklileri ise subay/emeklilerinin iki katıdır.

2.            Subay ve astsubay ile emekli bandrol ücretleri aynı olmamasına rağmen, evli oğlu-kızı, gelin ve damatlarının babalardan alınan bandrol ücretine göre orantılı değildir.  Aynı sosyal tesislerden faydalanmadığı için, babalarından alınan bandrol ücreti ile orantılı olmalıdır. Günü birlik kart ücretinin aynı olması durumunda ise aynı sosyal tesisleri faydalanması gerekmektedir.

3.            Sosyal tesislerin C kategori sine dönüşmesi durumunda emekli subay ve astsubaylardan aynı ücretin alınması ile TSK. Sosyal tesislere daha fazla kaynak sağlanma imkânı vardır.

4.            Emekli personeli Akıllı kart kullanım süresi 4 yıla indirilmiştir. Her yıl alınan bandrol ücreti yerine, günü birlik kartlarda olduğu gibi belirlenecek ücret bankaya yatırılarak bir seferde alındığında tahminim %60 olan kaynak kaybı ve her garnizonda ücret ödeme için harcanan iş kaybı önlenecektir.

5.            Kayıp nedeni ile kimlik kartı ücreti 370 TL. iken, Kayıp Akıllı kart ücreti kullanma tarihini geçse bile iki katından fazla alınmamaktadır. Kullanma tarihi geçenlerden sadece kart yenileme ücreti alınmalıdır.

6.            Tanınmış Kişi kartı ücret artış oranın fazla olması ile kullanım oranı caydırıcı olacaktır.

7.            Kamplarda ve orduevlerinde yıllık bandrol almayanlara yer tahsis edilmesi ile kaynak kaybına uğranıldığı gibi, bandrol alanlara karşı haksızlık edilmektedir. TSK.leri hariç hiçbir kamu personeli ve emeklisinden sosyal tesisleri için yıllık bandrol ücreti alınmamaktadır.

10.          Akıllı kart ve bandrol ücretlerinin, emekli memur maaş oranı üzerinde olmamasına dikkat edilmelidir.

           Görüş ve önerilerin incelenmesi ile gereğini arz ederim. 01 MAYIS 2025

AKILLI KART ÜCRET VE İŞLEMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

SOSYAL TESİSLER İÇİN TIKLAYINIZ

AHMET ÖZTAŞ

Araştırmacı